Fra Midtvinterdansen - Foto: Arnulv Bergstrøm

Hva er TrønderFOLK

TrønderFOLK er et fordypningstilbud i folkemusikk og folkedans som et av flere prosjekter i Kulturskolerådets satsning «Inkluderende kulturskoler». Prosjektet er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.

TrønderFOLK er et samarbeid mellom kulturskolene i Skaun (Prosjekteier), Melhus, Trondheim, Levanger, Verdal, Inderøya, Steinkjer og Snåsa, samt Stiftinga Hilmar Alexandersen og Midtnorsk senter for folkemusikk og folkedans, Arkivformidling Trøndelag, Spelemannslaget Laust & fast, Verdal Juniorspelemannslag og Trøndelag Folkemusikklag.

Målgruppa er barn og unge i alle aldre fra 10 år og oppover.

Fra HilmarUng - Foto: Ukjent

Hvorfor TrønderFOLK

Folkemusikk og folkedans er ratifisert som verdensarv av UNESCO.

TrønderFOLK bidrar til å skape et levende miljø og nettverk for folkemusikk og folkedans ved å tilby arenaer og møteplasser som kan gi unge utøvere verdifull inspirasjon, mengdetrening, erfaring, og rutine.

TrønderFOLK skaper et felles folkemusikkrepertoar blant regionens unge utøvere i kulturskolene.

TrønderFOLK bidrar til å gjøre kulturskolene bedre kjent med tradisjonsmusikken og dansen i regionen og styrker dermed kompetansen og tilbudet for folkemusikken og folkedansen som immateriell kulturarv i kulturskoleundervisningen.

Hvordan delta i TrønderFOLK

For å være med i TrønderFOLK på en tilfredsstillende måte er det egentlig kun to ting du bør være bevisst:

Repertoar
TrønderFOLK har et ganske statisk fellesrepertoar som blir brukt når vi spiller til dans og i forbindelse med "Buskspell". Dette er det lurt å være kjent med. I tillegg kommer det eget repertoar å forberede til de fire samlingene. Alt repertoar blir gjort tilgjengelig i Dropbox og andre delingstjenester i god tid i i forkant i form av noter, video og lytteeksempler. Vår holdning er at "mange kan noe, og noen kan mye". De fleste lærer underveis, og ikke minst er det å ha en avslappet innstillingg til å lære ting på sparket en sentral del av "buskspell".

Samlingene
Det er lurt å delta på alle de fire samlingene: Høstfest, HilmarUng, Midtvinterdansen og Vårfest. Her må du passe på å merke deg datoene for samlingene og holde påmeldingsfristene.